El 2013 es va posar en marxa l'estudi PREDIMED (Prenvenció amb Dieta Mediterrània). Més de una dècada desprès s´han publicat els resultats i estableixen que el consum de una dieta mediterrània si es complementa amb 40ml d'oli d'oliva verge al dia, el risc de patir una malaltia cardiovascular és redueix en un 30%.
Trull Ylla, l'Oli de l'Empordà
Com molt bé s’explica en el comentari principal, l’estudi PREDIMED ha demostrat que la dieta mediterrània suplementada amb oli d’oliva verge extra (i fruits secs) disminueix un 30% el risc relatiu de patir una malaltia cardiovascular. Aquest estudi, d’investigació nacional, està fet en una població d’alt risc cardiovascular, i sobre prevenció primària. Tenint en compte que les malalties cardiovasculars són la segona causa de morts (per darrera dels tumors) al nostre medi, la magnitud d’aquest benefici és impressionant, i donat que es tracta d’una intervenció dietètica (no farmacològica) els resultats són molt notables.
ResponderEliminarAl juliol del 2014, es va publicar a la revista científica 'Circulation' un subanàlisis de PREDIMED on es demostrava que també disminuïa l’aparició de Fibril·lació Auricular (FA) amb un risc relatiu del 38%. L’FA és l’arítmia més freqüent al nostre medi (afecta al 4.4% de la població adulta). Aquest fet dóna llum a un camp poc estudiat com és la prevenció de l’FA, i ajudarà a conèixer els processos fisiopatològics pels quals es produeix. Els mecanismes pels quals protegeix de patir FA, segons els autors, estan relacionats amb la disminució de mediadors inflamatoris i de l’estrès oxidatiu per part de l’oli d’oliva verge extra.
Per tant podem recomanar una dieta suplementada amb oli d’oliva verge extra ja que protegeix de malalties cardiovascular i ajuda a l’homeòstasi interna.
Moltes gràcies a Trull Ylla per compartir aquesta notícia.
Mª Àngels P.M.