sábado, 11 de octubre de 2014

El 2013 es va posar en marxa l'estudi PREDIMED (Prenvenció amb Dieta Mediterrània). Més de una dècada desprès s´han publicat els resultats i estableixen que el consum de una dieta mediterrània si es complementa amb 40ml d'oli d'oliva verge al dia, el risc de patir una malaltia cardiovascular és redueix en un 30%.
 
 
Trull Ylla, l'Oli de l'Empordà

1 comentario:

  1. Com molt bé s’explica en el comentari principal, l’estudi PREDIMED ha demostrat que la dieta mediterrània suplementada amb oli d’oliva verge extra (i fruits secs) disminueix un 30% el risc relatiu de patir una malaltia cardiovascular. Aquest estudi, d’investigació nacional, està fet en una població d’alt risc cardiovascular, i sobre prevenció primària. Tenint en compte que les malalties cardiovasculars són la segona causa de morts (per darrera dels tumors) al nostre medi, la magnitud d’aquest benefici és impressionant, i donat que es tracta d’una intervenció dietètica (no farmacològica) els resultats són molt notables.

    Al juliol del 2014, es va publicar a la revista científica 'Circulation' un subanàlisis de PREDIMED on es demostrava que també disminuïa l’aparició de Fibril·lació Auricular (FA) amb un risc relatiu del 38%. L’FA és l’arítmia més freqüent al nostre medi (afecta al 4.4% de la població adulta). Aquest fet dóna llum a un camp poc estudiat com és la prevenció de l’FA, i ajudarà a conèixer els processos fisiopatològics pels quals es produeix. Els mecanismes pels quals protegeix de patir FA, segons els autors, estan relacionats amb la disminució de mediadors inflamatoris i de l’estrès oxidatiu per part de l’oli d’oliva verge extra.

    Per tant podem recomanar una dieta suplementada amb oli d’oliva verge extra ja que protegeix de malalties cardiovascular i ajuda a l’homeòstasi interna.

    Moltes gràcies a Trull Ylla per compartir aquesta notícia.

    Mª Àngels P.M.

    ResponderEliminar